Psychologische testen
Onderzoek en Assessment 

Niet bij iedereen is duidelijk waar mogelijkheden en belemmeringen liggen, daarom is het soms goed om een psychische test te maken. Dan kan er worden gekeken naar bijvoorbeeld je niveau, persoonlijkheid, sociaal- emotionele vaardigheden, intelligentie, psychische belastbaarheid en vele andere relevante aspecten. Hieronder staan aspecten waarop getest kan worden en de testen die gebruikt worden hiervoor.

Onderzoek naar vermogen om te leren (cognitief)/leerbaarheid:

  • GIT2, Groninger Intelligentietest                                
  • WAIS, Wechsler Adult Intelligence Scale                                                                            
  • Raven Standard Matrices, non-verbale test

Onderzoek naar persoonlijkheid:

  • SCL-90 voor het meten van psychische klachten                                        
  • NPV, Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst                                   
  • Sociaal-emotionele vaardigheden vragenlijst                                                
  • UCL Probleemoplossend vermogen

Op verzoek is een combinatie van testen altijd mogelijk en kan er in samenspraak met een eventuele opdrachtgever maatwerk worden geleverd. 

Clientervaringen

"Voordat ik bij Freek op spreekuur kwam vond ik mijzelf minderwaardig en verspilde ik veel energie aan het ondermijnen van mezelf en het verhelpen van symptomen van depressie. Tegenwoordig laat ik niet meer over me heen lopen en ben ik een zelfstandige, zelfverzekerde vrouw geworden die weer gewoon plezier heeft in het leven en heb ik mezelf eindelijk geaccepteerd zoals ik ben. Freek heeft mij geholpen om tot dit punt te komen door niet alleen te luisteren en vragen te stellen, maar hij heeft mij ook handvatten gegeven om vanaf dit punt niet meer weg te zakken in oude gewoontes."

"Via mijn zorgverzekeraar kwam ik bij Freek terecht. Door een volkomen onverwachte beĆ«indiging van mijn relatie was ik de weg behoorlijk kwijtgeraakt. Ik snapte het niet en wist even niet meer hoe ik verder moest. Freek toonde zich een geduldig luisterend oor, hield me een spiegel voor en hielp me de draad weer op te pakken. Een paar maanden later ging het weer mis met mij. Ik bleef hangen in mijn eigen verhaal en verdriet en kwam daardoor niet aan verdere verwerking toe. Ik heb Freek opnieuw benaderd. Al in het eerste gesprek wist hij mij zo te spiegelen dat ik op een ander been kwam te staan. Er volgden daarna twee sessies en toen wist ik dat en hoe  ik verder kon."

"Freek luistert goed en is scherp, hij is kritisch en houdt je een glasheldere spiegel voor. Hij weet je daardoor te raken, tot nadenken te zetten en je verder te helpen. Dit gaat op een zeer prettige wijze in een relaxte omgeving."


Inzicht verkrijgen

Afhankelijk van het inzicht dat je wenst te krijgen, kunnen onderzoeken afgestemd op de vraagstelling gecombineerd worden en wordt een testpakket samengesteld dat past bij de antwoorden waarnaar je op zoek bent. Tevens kan het voorkomen dat een test in opdracht wordt uitgevoerd van derden (bijvoorbeeld een werkgever). De geteste persoon dient dan toestemming te geven voor het delen van de gegevens met de opdrachtgever.